Vaření, recepty... a co jste dnes měli dobrého?
 zeta::vymazat pekáč,syrové brambory na plátky,osolit na to brokolici šunku na nudličky,cibuli na kolečka,strouhaný sýr,brambory,sýr a zalít smetanou.Péct půl hodiny přiklopené a pak čtvrt hod. odklopené,koření dle chuti.Fakt dobrý.
 zeta::vymazat pekáč,syrové brambory na plátky,osolit na to brokolici šunku na nudličky,cibuli na kolečka,strouhaný sýr,brambory,sýr a zalít smetanou.Péct půl hodiny přiklopené a pak čtvrt hod. odklopené,koření dle chuti.Fakt dobrý.
 Karolínka :: no a jaxi ji zpracovala?
 Karolínka :: no a jaxi ji zpracovala? 

zeta::No přece ta brokolice
 zeta::No přece ta brokolice
 Karolínka :: a co bylo nakonec k obědu? ja si jdu opect cuketu do rizota
 Karolínka :: a co bylo nakonec k obědu? ja si jdu opect cuketu do rizota
 Díky děvčata,vážně mňam
 Díky děvčata,vážně mňam
 Karolínka :: nebo chrest! mmmmm...
 Karolínka :: nebo chrest! mmmmm...
 Karolínka :: ještě tam můžeš hodit opečený žampiony třea
 Karolínka :: ještě tam můžeš hodit opečený žampiony třea
 Karolínka ::
 Karolínka :: 
zeta :: 
Zetik ma pravdu! to je namka!

Karolínka :: zapečený těstoviny s opečeným kuřecím, smetanovo-sejrovou omáčkou a brokolici.
 Karolínka :: zapečený těstoviny s opečeným kuřecím, smetanovo-sejrovou omáčkou a brokolici.
 Tak co dneska vařit?Mám brokolici,tak by to chtělo nějakej recept na mňamku.Díky
 Tak co dneska vařit?Mám brokolici,tak by to chtělo nějakej recept na mňamku.Díky 
 mam dost, misto zralych avokád ctu žralých. Nemuzu u vareni holt chlastat
 mam dost, misto zralych avokád ctu žralých. Nemuzu u vareni holt chlastat 
 zeta :: ahaaa :o) rozumim! tak to schvaluju!
 zeta :: ahaaa :o) rozumim! tak to schvaluju!
 Witch :: dva kluci co v televizi vařej
 Witch :: dva kluci co v televizi vařej  něco jako jamie olivier asi
 něco jako jamie olivier asi
 Karolínka :: zeta :: ja teda nevim, kdo to ma s kym lehci.. fakt nevim..
 Karolínka :: zeta :: ja teda nevim, kdo to ma s kym lehci.. fakt nevim.. 
 zeta :: jaky kluky v akci?? to zni jak nakej serial.. nabo snad sportovni podujeti??
 zeta :: jaky kluky v akci?? to zni jak nakej serial.. nabo snad sportovni podujeti??
 Karolínka :: jdu mrknout na kluky v akci
 Karolínka :: jdu mrknout na kluky v akci
 zeta::my s nims to nemáme lehký,oni s náma to lehký maj.
 zeta::my s nims to nemáme lehký,oni s náma to lehký maj.
 hmm, já už tak vím, co zvládne jíst, ale já jsem taky experimentalní právě a česká klasika mne moc neba, tak ho stejně zkouším a zkouším, co by tak třeba snědl, no nemá to se mnou lehký
 hmm, já už tak vím, co zvládne jíst, ale já jsem taky experimentalní právě a česká klasika mne moc neba, tak ho stejně zkouším a zkouším, co by tak třeba snědl, no nemá to se mnou lehký
 zeta::uvař mu knedlo vepřo zelo,to bude spokojenej?
 zeta::uvař mu knedlo vepřo zelo,to bude spokojenej?
 zeta :: a jejej.. tak to si mozna uklohni jenom pro sebe..
 zeta :: a jejej.. tak to si mozna uklohni jenom pro sebe..  
to ja mam nastesti pravej opak..
u nas je kuchyn neco jako laborator.. kazdej den jinej experiment.. 
a cim novejsi a experimentalnejsi, tim lepsi  teda musi to bejt dobry samozrejme..
 teda musi to bejt dobry samozrejme..
 Witch :: právě, ta barva..a když jsem tu do sebe lámala samotný avokádo, nabíyela jsem ochutnavku, že je to jak oříšky, tak se dlouho ošíval, že rači nechce a nakonec vzal kostičku do pusy, to jsi měla vidět ten zkrabatěnej obličej, jak malý děcko
 Witch :: právě, ta barva..a když jsem tu do sebe lámala samotný avokádo, nabíyela jsem ochutnavku, že je to jak oříšky, tak se dlouho ošíval, že rači nechce a nakonec vzal kostičku do pusy, to jsi měla vidět ten zkrabatěnej obličej, jak malý děcko 
 Já,ať uvařím co chci a v jakémkoli množství tak ty moje kyseliny sežerou,nemůžu napsat snědí,to by nesedělo.
 Já,ať uvařím co chci a v jakémkoli množství tak ty moje kyseliny sežerou,nemůžu napsat snědí,to by nesedělo.
 zeta :: chlap a skoro nepapa???
 zeta :: chlap a skoro nepapa???  

zeta :: no kdyz mu to das na masicko, ktery zna
 zeta :: no kdyz mu to das na masicko, ktery zna  tak se snad nezalekne.. i kdyz ta barva ..
 tak se snad nezalekne.. i kdyz ta barva .. 
 Karolínka :: a mne to čeká, to se těším už
 Karolínka :: a mne to čeká, to se těším už
 Witch :: to sem chtěla vědět, stli to drží barvu a tak..on muj milášek moc nepapá a já skorem vsechno mrskam do lednice bo mrazáku..a nejradši má jídla, co zná, takže takovouhle novinkou ho asi vyděsím a musím pomalu polehku
 Witch :: to sem chtěla vědět, stli to drží barvu a tak..on muj milášek moc nepapá a já skorem vsechno mrskam do lednice bo mrazáku..a nejradši má jídla, co zná, takže takovouhle novinkou ho asi vyděsím a musím pomalu polehku  

Aha už to vidim,no jo co chceš,už jsem 2 roky doma a asi mi to leze na mozek.
 Aha už to vidim,no jo co chceš,už jsem 2 roky doma a asi mi to leze na mozek.
 zeta :: Karolínka ::
 zeta :: Karolínka :: 
no u nas sem ji taky zatim nemusela skaldovat do druhyho dne.. jenom jednou, a to uz byla smichan s testovinama.. a vubecx nic se s tim nestalo, ani barvu to moc nezmenilo.. tak to je myslim ok, a chutnalo to uplne stejne jak cerstvy
 Karolínko, ty to tu nějak mateš, ne?
 Karolínko, ty to tu nějak mateš, ne? 
 Witch::U nás se to nestává,ale můžeš ji klidně znova ohřát,třeba v miktroubě.
 Witch::U nás se to nestává,ale můžeš ji klidně znova ohřát,třeba v miktroubě. 
 Witch :: hmm, takže jen zlehka prohřát a pak polejvat ugrilovany kuřecí prsasa...to zkusim, i když asi v menší  míře.. a jak se dá skladovat omáčka když se nesní, bo to se nestane?
 Witch :: hmm, takže jen zlehka prohřát a pak polejvat ugrilovany kuřecí prsasa...to zkusim, i když asi v menší  míře.. a jak se dá skladovat omáčka když se nesní, bo to se nestane? 
 Karolínka :: to zni dobre, ja bych jen vynechala kari, nejak mi nesedi. A ja to delam obdobne, s porkem na kolecka, sunkou, smetanou a nivou, mnam
 Karolínka :: to zni dobre, ja bych jen vynechala kari, nejak mi nesedi. A ja to delam obdobne, s porkem na kolecka, sunkou, smetanou a nivou, mnam
 no tak prispivam trochou do mlejna..
 no tak prispivam trochou do mlejna..
Zeta chtela muj recepis na kremovou avokadou omacku.. tak zde je  
5 dostatecne zralych avokad
400 ml smetany
stava z citronu
korenicko.. jako pepr, sul a nic vic, protoze by to zabilo tu unikaatni chut avokada..
no a avokado vydlabneme z pelisku, vrazime do misky a rozpalame vidlickou.. hned pokapeme citronem, aby nezhnedlo.. primichame vsechnu smetanu, poradne spojit dohromady a posolit a popeprit (pepre se nemusime bat, avokado ho ma rado..kdo rad, muze si to udelat ostrejsi..
noa pak uz jenom vrazit do kastrolku a pozvolna zahrat (asi bych to nevarila moc, aby se vitaminy nezabily).. 
osvedcilo se mi moc na kureci grilovana prsicka a na testoviny vseho druhu (este se zampoinama a chrestem a pod.)
a kdo ma rad barevno na taliri  tohle je hezky pistaciove zeleneee..
 tohle je hezky pistaciove zeleneee..
mnam!
 Bydlím na vsi,do lidlu to mám 22km a taky tam jezdím hlavně pro zeleninu.Tip na rychlou mňamku:20dkg šunky nakrájet na nudličky,osmahnout 1 cibuli,hodit na to tu šunku,trochu kari,nastrouhat 20dkg nivy,zalejt smetanou s 1 žloutkem a povařit.Můžeš přidat olivy,osolit a opepřit dle chuti.Příloha:těstoviny.Fakt dobrý a rychlý.Dobrou chuť.
 Bydlím na vsi,do lidlu to mám 22km a taky tam jezdím hlavně pro zeleninu.Tip na rychlou mňamku:20dkg šunky nakrájet na nudličky,osmahnout 1 cibuli,hodit na to tu šunku,trochu kari,nastrouhat 20dkg nivy,zalejt smetanou s 1 žloutkem a povařit.Můžeš přidat olivy,osolit a opepřit dle chuti.Příloha:těstoviny.Fakt dobrý a rychlý.Dobrou chuť. 
 Karolínka :: bydliš na vsi, bo malém městě? ještě jeden tip na nakupy zeleniny a ovoce: jednoznačně u mne vyhrál LIDL, maj je pěkné a levné - ty ovoce a zeleniny a i ta čerstvá bazala je tam k mání. Jinak krámem procházím, sem tam si koupím nějakej ten francouzskej camembert, ale ten je skorem tak drahej třeba jak v delvitě. mno a cuketky tam maj mladé, pevné, neomlácené a nezdřevnatělé, tak stli máš někde blízko lidl, šup do něj
 Karolínka :: bydliš na vsi, bo malém městě? ještě jeden tip na nakupy zeleniny a ovoce: jednoznačně u mne vyhrál LIDL, maj je pěkné a levné - ty ovoce a zeleniny a i ta čerstvá bazala je tam k mání. Jinak krámem procházím, sem tam si koupím nějakej ten francouzskej camembert, ale ten je skorem tak drahej třeba jak v delvitě. mno a cuketky tam maj mladé, pevné, neomlácené a nezdřevnatělé, tak stli máš někde blízko lidl, šup do něj
 zeta::to zní fantasticky,akorát tady neseženu cuketu,ale až pojedu na nákup,tak koupím a vyzkouším,díky za tip.
 zeta::to zní fantasticky,akorát tady neseženu cuketu,ale až pojedu na nákup,tak koupím a vyzkouším,díky za tip. 
 a dle chuti tam bud nakonec ještě hodím nějakej ten sýr, nebo na taliři posypu parmezanem...
 a dle chuti tam bud nakonec ještě hodím nějakej ten sýr, nebo na taliři posypu parmezanem...
a klidne snim celou panev, mnam.
 Karolínka :: moje oblíbené poslední dobou: (stli máš ráda zeleninu teda): cibule na kostky, cuketu na pulkolecka (zalezi na velikosti teda), 4-5 spařených oloupanych rajčat nakrajet na větší kousky, česnek, paprika na kostky, čerstvá bazalka, sul, pepř, popř. balkánský sýr, nebo mozarelu, nebo parmezan.
 Karolínka :: moje oblíbené poslední dobou: (stli máš ráda zeleninu teda): cibule na kostky, cuketu na pulkolecka (zalezi na velikosti teda), 4-5 spařených oloupanych rajčat nakrajet na větší kousky, česnek, paprika na kostky, čerstvá bazalka, sul, pepř, popř. balkánský sýr, nebo mozarelu, nebo parmezan.
Nejdriv cibuli, pak papriku, pak cukety, nakonec rajcata s bazalkou a cesnekem, vsechno tak dost rychle osmahnout, na vysoký grády, aby zelenina zustala krupava, proste aby z toho nebylo lečo, delám samozřejmě na oliv.olej.
 Ti teda závidím,mám to do Phy 80km,tak jsem musela vařit.\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\Taky to bylo mňam,ale nevím,co furt vymejšlet.Raďte lidi.
 Ti teda závidím,mám to do Phy 80km,tak jsem musela vařit.\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\Taky to bylo mňam,ale nevím,co furt vymejšlet.Raďte lidi.
 Aloo Ghobi s chapati, tot muj oběd od indů, tedy květák s brambory v červené kořeněné omáčce, chapati je ta placka. Radi tam chodíme, bo objednáváme, pro pražáky: Bělohorská na Břevnově, kosek od Kaštanu
 Aloo Ghobi s chapati, tot muj oběd od indů, tedy květák s brambory v červené kořeněné omáčce, chapati je ta placka. Radi tam chodíme, bo objednáváme, pro pražáky: Bělohorská na Břevnově, kosek od Kaštanu  mńam
 mńam